09 februari 2020
Donateurs van Stichting AAP hebben onze naam wellicht in de laatste editie van Apenote zien staan. Heeft u nog ongebruikte en/of overbodige spullen? Gun ze een tweede leven bij AAP. Denk bijvoorbeeld aan frisbees, karabijnhaken en steigerhout. Kijk voor meer informatie over het doneren van spullen op www.aap.nl/nl/help-mee/ons-verlanglijstje of neem contact op met AAP (www.aap.nl/nl/contact).
05 februari 2020
Het nieuwe jaar begon met een herstelproject aan de Slapershaven te Hoorn (NH). Een aantal jaren geleden is de kademuur vernieuwd, maar helaas bleken hier en daar fouten te zijn gemaakt. Zo was bijvoorbeeld niet het juiste waterpeil aangehouden, waardoor de kademuur te laag was. Dat zorgde bij één van de woonarken voor problemen. De Gemeente Hoorn heeft Van Driel Waterwerken gevraagd de herstelwerkzaamheden op zich te nemen. Het project heeft zo'n 4 weken geduurd. We hebben onder andere:

16 december 2019
Vandaag waren we in de Afrikahaven in het Amsterdamse havengebied. In de Afrikahaven zijn onder andere twee grote aanlegsteigers voor zeeschepen (tot 120.000 DWT) te vinden. Daar hebben we een fender vervangen. Geen doorsnee fender, maar een fender voor de zeevaart. Deze is kegelvormig en heeft een paneel om de druk evenredig te verdelen.
11 december 2019
In Oegstgeest hebben we een bootlift in een boothuis geplaatst. Het betreft een bootlift van het type Elevator. Deze is onder andere zeer geschikt voor het hijsen van vaartuigen in rivieren, kanalen en rotsachtige berglocaties: de hijstechniek bevindt zich aan slechts één zijde, waardoor een vaarweg niet onnodig versmald wordt voor bijvoorbeeld passerende schepen. De Elevator kan verticaal, maar ook in een hoek tot maximaal 45 graden worden geïnstalleerd, tegen een damwand of beschoeiing. Het

23 november 2019
In Den Haag hebben we de omloop van een woonark vernieuwd. Dat was hard nodig: de klant gaf aan dat de oude constructie begon door te buigen. Alles behalve veilig. De nieuwe omloop is weer voorzien van een hekje en onder de omloop is een constructie gemaakt, die het drijvende terras bij de ark op enige afstand van de omloop moet houden.
11 oktober 2019
Deze week waren wij in een tuin in Almere te vinden. De tuin is aan het water gelegen. We hebben de grondkering vernieuwd, die het hoogteverschil tussen tuin en vlonder op moet vangen. In de nieuwe situatie hebben we de trap in de constructie verwerkt. In deze tuin blijven de palen van de grondkering zichtbaar. Het is ook mogelijk deze aan de voorzijde met planken af te werken, waarna de palen niet meer zichtbaar zijn.

16 augustus 2019
Vandaag hebben wij in Oudendijk (Noord-Holland) een 10 meter lange beschoeiing van hardhouten schotten opgeleverd. We konden deze beschoeiing zonder zwaar materieel plaatsen, waardoor de kosten beperkt bleven. De schotten zijn aan de achterzijde voorzien van gronddoek. Ze gaan zo'n 15-25 jaar mee, dus deze oever is voorlopig weer tegen afkalving en verzakking beschermd.
23 juli 2019
EuroParcs Resort Poort van Amsterdam in Uitdam is gelegen aan het Markermeer. Ons werd gevraagd of wij met enige spoed bij het resort een ballenlijn konden plaatsen. Uiteraard geen enkel probleem. We hebben deze namiddag en avond palen geplaatst en hebben de ballenlijn daaraan bevestigd.